Fibernet i Holtug

 

Invester i din egen og Holtugs fremtid

Du har måske læst eller hørt om muligheden for, at Holtug kan få fibernet fra Fibia, hvis der er tilmeldinger nok. Hvis du allerede har tilmeldt dig, behøver du ikke læse videre, men hvis du er i tvivl om det er noget for dig, eller måske er helt sikker på, at det ikke er noget for dig, så læs videre.

Holtug Samarbejdsforum er gået ind i sagen om Fibernettet, da vi mener, at det er en vigtig forudsætning for vores lille landsbys overlevelse på lang sigt. Byerne omkring os, Store Heddinge og Rødvig har allerede adgang til fibernet, Magleby er ved at få det gravet ned nu, og Klippinge forsøger stadig at få det fornødne antal tilmeldinger, så de kan komme med.

Huskøbere kigger i stigende grad på, om deres nye hus har adgang til hurtigt internet, og har det ikke det, bliver huset fravalgt. Holtug risikerer også, at nogen af vores nuværende borgere vil flytte fra byen, da deres hjemmearbejdsplads ikke fungerer uden en hurtig internet forbindelse.

En fremtid, hvor ingen vil flytte til Holtug, og dem som bor der, gerne vil flytte, vil gå alvorligt ud over huspriserne. En sådan udvikling vil også ramme de ældre, der måske ikke bruger internet, men som gerne vil flytte til en ældrebolig, og så ikke kan sælge deres nuværende bolig. Så vi vil påstå, at en investering i fibernet, vil være en god forretning for alle i Holtug.

Hvis du bor inden for byzonegrænsen er minimumsprisen for en tilmelding til Fibia 500 kroner til etablering, og 149 kroner pr. måned i 6 måneder. For de penge får du en 15/15 Mbit fibernet forbindelse i 6 måneder, så hvis du i forvejen har en anden internet forbindelse, kan du opsige den, og så sparer du jo det.

Bor du uden for byzonegrænsen kan der komme en ekstra omkostning, hvis du har en lang indkørsel, men meld dig til, og hvis tilslutningen er stor nok, får du et tilbud, som du kan sige ja eller nej tak til.

Bor du til leje, og vil du også gerne have en hurtig forbindelse, kan du også tilmelde dig. Så indhenter Fibia tilladelse fra din udlejer til at installere fibernet i din bolig, og du betaler selv udgiften.

Fibia’s fiberbus holder ved Holtug Bygade 30B (den gamle Brugs) onsdag d. 21. okt. 15:00 – 17:30, og der kan du høre mere om fibernettets mange muligheder.

Lørdag den 24. oktober vil initiativ gruppen stemme dørklokker inden for byzonen, for at sikre sig, at alle får taget stilling til tilbuddet, der udløber den 8. november.

Er man interesseret, kan man læse mere på www.holtug.dk og www.fibia.dk/holtug. På Holtug Borgerforenings offentlige Facebook side kan man også stille spørgsmål og diskutere emnet.

Man er også velkomne til kontakte Stig Hessellund på 31 10 47 51, eller Bent Buhl på 31 66 44 04, hvis man har nogen spørgsmål til tilbuddet, eller brug for hjælp til tilmeldingen. Man kan også kontakte Fibia Kundeservice på telefon 70 29 26 66, og tilmelde sig der, hvis man foretrækker det.
Klik her for at se og/eller downloade det originale dokument: Fibernet i Holtug

 

Fibernet i Holtug?

Holtug samarbejdsforum har kontaktet Fibia, som er en sammenslutning af SEAS-NVE og NRGi’s fibernet. Der er en del borgere i Holtug, der er interesserede i at få en fremtidssikret og stabil Internet forbindelse, og det er ikke muligt for privatpersoner i Holtug, at få i dag. Hvis enkeltpersoner kontakter Fibia, bliver de afvist, da det er for dyrt at tilbyde fiberopkoblinger til enkeltpersoner i områder, hvor der ikke er lagt rør ned til at trække fibrene.

Efter Holtug samarbejdsforum nu er gået ind i sagen, har Fibia tilbudt, at etablere den fornødne infrastruktur, hvis der er minimum 80 ud af de 145 ejendomme indenfor bygrænsen i Holtug, der vil tilsluttes. På et informationsmøde i Holtug Forsamlingshus for nylig mødte 50 interesserede op, og mange af dem meldte sig til samme aften, men til dato er der desværre kun 31 der har meldt deres interesse. Tidsfristen for tilmelding er 8. november 2015. Tilmelding kan foretages på fibia.dk/holtug.

Der er også mange beboere udenfor bygrænsen i Holtug, der er interesserede i at få fiber. De er ikke umiddelbart dækket af Fibia’s tilbud, men de kan alligevel udfylde tilmeldingsskemaet, og hvis der er tilmeldinger nok, vil der også være mulighed for, at flere områder får tilbuddet. Aktuelt har Fibia kigget på Holtug Strandvej, men de er åbne overfor andre områder også. For Fibia er det vigtigt, at det samlede fiber projekt er rentabelt, så hvis der er mere end 80 husstande indenfor bygrænsen, der tilmelder sig, vil de kunne trække nogle yderområder med, der så også vil få tilbuddet.

Udvikling eller afvikling?

Holtug Samarbejdsforum arbejder for at indføre vedvarende energi i Holtug. Hvorfor går de nu ind i kampen for at skaffe fibernettet til Holtug? Det gør de, fordi fibernettet er en vigtig forudsætning for, at Holtug også kan være et attraktivt sted at bo i fremtiden. Allerede i dag undersøger potentielle huskøbere, om den bolig man kigger på har en hurtig internet forbindelse, og det vil kun blive en endnu vigtigere parameter de kommende år.

Det hjælper ikke ret meget, at vi kan tilbyde en grøn landsby, hvis vi ikke også kan tilbyde hurtigt internet. Derfor ser Holtug Samarbejdsforum fibernettet som en vigtig brik i at skabe et attraktivt område at etablere sig i for nye tilflyttere. Køge området ekspanderer voldsomt i disse år med transportcenter, super sygehus m.v., og vi kan i Holtug få del i denne udvikling, hvis vi er attraktive for de mange familier der fremover får job i Køge, men som gerne vil bo i landlige omgivelser.

Hvis det ikke lykkes, at få det nødvendige antal tilslutninger, risikerer Holtug at cementere sin position blandt de mange små byer, der må kæmpe for overlevelse i udkants Danmark.

Hvem kan have glæde af fiber?

I første omgang vil fibernettet være til glæde for den aktive familie, med et stort behov for internet. Men i de kommende år vil nye muligheder på internettet kræve hurtigere og hurtigere forbindelser, og de hastigheder kan TDC kobberkabler ikke levere. I dag kan man max få 20 Mbit i Holtug via TDC, Fibia tilbyder allerede nu op til 500 Mbit. Så i en ikke fjern fremtid, vil alle internet brugere få glæde af et fibernet.

Faktisk vil borgere i Holtug, som ikke i dag bruger internet få glæde af et fibernet. Hvis man ønsker at sælge sit hus, vil en fibernet tilslutning gøre det nemmere at sælge huset, og sandsynligvis indbringe en højere pris. Så man kan betragte en tilmelding til fibernet som en investering, selv hvis man ikke har tænkt sig at bruge den. Og så har man den også, hvis sundhedsmyndighedernes eksperimenter med Telekonsultationer falder positivt ud.

Hvad koster det?

Fibia kræver 500 kr for en tilslutning til fibernettet. Derudover skal man tegne et abonnement i minimum 6 måneder. I øjeblikket er der tilbud på en 15/15 Mbit forbindelse (det vil for de

fleste være samme download hastighed som ADSL, men 8 gange hurtigere upload). Den koster 149 kroner om måneden de første 6 måneder og derefter 219 kroner om måneden. Det giver en minimumspris på 1.394 kroner for tilslutning og 6 måneders abonnement. Herefter kan man bare opsige abonnementet, hvis man kan undvære det. Man kan selvfølgelig også få hurtigere forbindelser, f.eks. koster en 50/50 Mbit 279 kroner om måneden (og kun 99 kroner de første 3 måneder).

I tyndt befolkede områder i Sverige har man været tidligt ude med fibernet forbindelser. Her har mange betalt 25.000 kroner for en tilslutning, i den overbevisning at det var en god investering, et synspunkt som lokale ejendomsmæglere understøttede.

Så en pris på 1.394 kroner i Holtug er en foræring, som alle bør sige ja tak til. Har man i forvejen en internet forbindelse sparer man jo omkostningerne til den i samme periode.

Kan jeg få TV via Fibernet?

Ja, Fibia samarbejder med WAOO, så alle TV programmer WAOO kan levere kan man få med fibernet fra Fibia. WAOO tilbyder 62 programmer i HD kvalitet, Canal Digital tilbyder 27, TDC 19 og Viasat 18 og Boxer 11. Så hvis du vil have knivskarpe billeder på dit TV er det WAOO, der har største udbud. Det er svært at sammenligne priser på TV pakker, men kig selv på waoo.dk, og se om du kan få et bedre tilbud, end det du har i dag, og måske slippe for en antenne eller parabol på ejendommen.

Bor du til leje?

Så kan du også få fibernet, hvis udlejeren vil godkende det, og det vil han/hun sandsynligvis, da det er en forbedring af ens udlejnings ejendom, hvis der er fibernet indlagt.

Hvad sker der nu?

Man kan få mere at vide om fibernettet ved at besøge fiberbussen, der holder foran Holtug Bygade 30B (Den gamle Holtug Brugs) onsdag d. 21. oktober kl. 15 – 17.30.

Dette er en enestående chance for at få forbundet Holtug med informationsmotorvejen. Meld dig selv til, og snak med dine naboer, så de bliver opmærksomme på fordelene for os alle sammen, hvis vi lykkes med dette projekt. Chancen er der nu, og der kan gå flere år, før chancen byder sig igen, og så kan det blive til en helt anden pris.

Spørgsmål?

Er man i tvivl om man skal melde sig, eller har man brug for hjælp til tilmelding, kan man kontakte Stig Hessellund på 31 10 4751, eller Bent Buhl på 31 66 44 04, så vil de hjælpe med råd og vejledning om de mange muligheder fibernettet tilbyder. Man kan også kontakte Fibia Kundeservice på telefon 70 29 26 66, og tilmelde sig der, hvis man foretrækker det.
Klik her for at se og/eller downloade det originale dokument:  Fibernet i Holtug-1

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *